Hersteltraject

Je hebt baat bij een hersteltraject als je een geboortetrauma hebt. Maar hoe weet je nu of je inderdaad een geboorte trauma hebt?

Je had het je wellicht rooskleuriger voorgesteld, je zwangerschap of bevalling. Het moederschap ervaar je zeker niet als een roze wolk, maar heeft bijna iedereen dat niet? Zeker, het leven is niet maakbaar en het leven heeft zijn ups en downs maar als jij op de verwacht positieve geboorte ervaringen checklist (klik om in te vullen) hoog scoort of je herkent één van onderstaande klachten en deze klacht is ontstaan ergens tijdens het geboorteproces, dan mag je spreken van een geboortetrauma.

Mogelijke klachten na geboortetrauma:

  • Angst, machteloosheid, vrees, verminderde zelfwaardering
  • Weefselletsel, verstoorde slaap, vermoeidheid, verminderde mobiliteit, hoofdpijn
  • Ineffectieve borstvoeding
  • Onzekerheid, onrust, overprikkeld, snel emotioneel, (postnatale) depressie, flashbacks, black-out
  • Verstoord functioneren binnen het gezin
  • Boosheid, eenzaamheid, overprikkeld, verdriet
  • Verstoorde hechting met je kind
  • Twijfel/angst voor volgende zwangerschap

Om te herstellen is het hersteltraject ontwikkelt. Het is een vriendelijke benadering waarin jij bepaalt wat er besproken wordt. Er wordt gewerkt met visualisatie, hierdoor wordt je moederbrein aangesproken en kan alsnog het verhaal zich afspelen zoals het klaar lag. Hierdoor komt je stresssysteem tot rust en gaat je zelfhelend vermogen aan de slag waardoor je kan herstellen.

Wil je herstellen neem dan contact met mij op. Dan plannen we samen een afspraak. Dit kan bij jou thuis maar je kunt ook naar mij toekomen, waar jij je het prettigst bij voelt.

Tijdens het eerste fysieke gesprek (duur meestal 1 tot 1,5 uur), bespreken we de klachten, mogelijke oorzaken en wat je hoopt dat er veranderd/verbeterd. Daarna volgen nog 2 (telefonische) evaluaties. Afhankelijk van de ervaringen en effecten ronden we het contact af of plannen we een nieuw contactmoment of herstelgesprek als er meer nodig blijkt te zijn.

Zeker 80% van de vrouwen die 1 of 2 gesprekken hebben gevolgd voelen zich hersteld van de klachten die ze zelf hadden ingebracht.

Tip: Het gesprek zelf maar ook de verwerking daarvan daarna kost veel (hersen)energie, houd hier rekening mee met de verdere planning van je dag.

Laat je moederbrein alsnog haar programma afdraaien en herstel!