Over Mij

Als klein kind was ik al zeer geïnteresseerd in baby’s en alles wat daarmee te maken had. Oppassen op buurkinderen was in mijn tienerjaren een vast bijbaantje. Op de HAVO maakte ik de keuze voor het werken op een kraam en verloskunde afdeling. Omdat ik te jong was om direct door te stromen naar de in-service opleiding van een ziekenhuis, ging ik naar de HBO-V te Leiden. Vlot na mijn diplomering kon ik inderdaad aan het werk als verpleegkundige op een kraam- verloskunde afdeling. Dat was in Amsterdam, hierna volgde Haarlem en Hoofddorp. In die periode zelf moeder mogen worden van 4 kinderen in ons toenmalig huis te Rijsenhout. In 2013 zijn wij met zijn zessen verhuist naar Ureterp. Korte periode als oproepkracht in Heerenveen gewerkt en nu al weer een aantal jaren in Drachten.

Het emotionele aspect van de geboortezorg heeft steeds meer mijn aandacht gekregen. Vandaaruit ben ik bij www.degeboortespecialist.nl gekomen en heb ik in 2018 en 2019 de opleidingen tot geboortetrauma consulent en therapeut gevolgd. In 2022 is daar de opleiding tot trauma preventie coach bijgekomen. Hiertoe ben ik aangesloten bij het landelijk www.zobevalik.nl centrum te Vianen. Geregeld volg ik bijscholingen en natuurlijk de her certificering.

Vanuit mijn praktijk 9 Maanden coach, emotionele zorg rondom het geboorteproces, wil ik (a.s.) moeders coachen om zo mee te werken aan traumavrije geboortezorg. Ik sta voor een vriendelijke benadering waarin je privacy is gewaarborgd. Ik maak gebruik van je zelf herstellend vermogen, de fysiologie van je lichaam. Belangrijke aspecten voor preventie en heling zijn het kennen van je fundamentele behoeftes en van daaruit zeggenschap hebben. Ik kan je helpen om inzicht hierin te krijgen en sterker te staan. Als jij je ervoor openstelt, op jou manier, op jouw tijd, kunnen er mooie dingen gebeuren. Dit vraagt wel om moed en een actieve rol van jouzelf. 

Ik geloof in de liefde en grootsheid van God. Ik geloof in de kracht van de natuur en het zelfhelend vermogen van de mens. Ik geloof in de uniekheid van ieder mens en dat we van elkaar kunnen en mogen leren. Ik zie het leven als een reis waar pieken en dalen bij horen. Zowel de zonnige en sombere momenten mogen we aankijken, mogen er zijn en mogen ons inzicht geven waardoor we onszelf steeds beter leren kennen. Met de opgedane kennis mogen we onze reis vervolgen. Heb jij hulp nodig op je reis, dan loop ik met alle liefde een stukje met je mee. Het vraagt moed om hulp te vragen maar weet dat we anderen nodig hebben om de reis van ons leven te volgen.

liefde, vertrouwen, verbinding en autonomie