Voeding

Ons lichaam bestaat levende cellen. Deze cellen hebben volwaardige voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Om goed te kunnen functioneren op lichamelijk gebied maar ook op geestelijk gebied. Het herstelgesprek zet het brein aan tot activiteit. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de (hersen)cellen energie en de juiste grondstoffen hebben. Energie en grondstoffen halen we uit onze voeding.

Volwaardige voeding is van levensbelang.

Vrijwel iedereen weet wat volwaardige voeding is. Anders is er hiervoor voldoende informatie beschikbaar bij je verloskundige, (huis)arts, di√ętiste of via google. Bedenk wel dat de groentes en het fruit van tegenwoordig lang niet altijd vol zijn van vitamines en mineralen en vrij zijn van chemische middelen zoals in de tijd van onze overgrootouders. In kant en klare pakjes en zakjes en voorbewerkte producten zitten vaak veel onnodige suikers en E-nummers. Als je zwanger bent en je bent vegetarisch/veganistisch is het goed om na te gaan of je voeding voldoende bouwstoffen bevat.

Zeker vitamine D kunnen we allen extra gebruiken. Daarnaast is het drinken van voldoende vocht (2-3 liter per dag) nodig voor het afvoeren van alle afvalstoffen die je produceert. Het toevoegen van stukjes citroen en verse gember aan je water, kunnen hier extra aan bijdragen. Citroen bevat vitamine c en helpt bij de afvoer van afvalstoffen. Gember zet aan tot het produceren van benodigde bouwstoffen.

Het tot je nemen van volwaardige voeding is belangrijk maar net zo belangrijk is het laten staan van middelen die afbreuk doen aan het goed functioneren van het lichaam. Het mag duidelijk zijn dat rookwaren, alcohol en drugs geen enkele positieve bijdrage leveren. Medicatie is minder duidelijk want meestal gebruik je medicijnen op advies van een arts ter ondersteuning van het goed functioneren van je lichaam. Maar zeker ook bij medicijngebruik is het tot je nemen van volwaardige voeding en het drinken van voldoende water nodig om de medicatie zijn werk te laten doen en bijkomende afvalstoffen af te voeren.

Borstvoeding
Voeding