Zo Beval Ik
Traject

Gedurende dit traject ga je, je tijdens je zwangerschap emotioneel voorbereiden op je bevalling en het (opnieuw) moeder worden.

Met het doeboek, Ik beval in vertrouwen, ga je vooral zelf aan de slag om die gewenste (aspecten van) de zwangerschap, bevalling en herstelperiode naar je toe te trekken. Je staat stil bij de onderwerpen die beschreven worden in het doeboek.

  • Mijn leven
  • Ik verwacht
  • Ik beval
  • Mijn herstel

Je gaat eerst terug naar je eigen geboortereis en wat je zoal hebt meegemaakt, meegekregen aan waarden en normen vanuit je omgeving. Wat heeft je gemaakt tot de persoon die je nu bent? Wat is bruikbaar en wat niet (meer). Je gaat onderzoeken wie je wilt zijn. De binding met je baby ga je versterken, het is jullie reis samen. Hierbij ga je voelen wie en wat je nodig hebt en wat niet. Daarnaast bereid je, je voor op je hersteltijd en je functioneren in je gezin en de maatschappij.

In de vier sessies tijdens je zwangerschap krijg je naast verdiepende vragen, uitleg over de fysiologie en werking van de hormonen. Een visualisatie van de bevalling komt aan bod, meditatie, uitleg over het moederbrein dat al volop in werking is nu je zwanger bent en de fysiologie van de geboorte. Omdat ik ook werkzaam ben als obstetrieverpleegkundige op een kraam en verloskunde afdeling kan ik desgewenst informatie geven over medische handelingen. De onvoorspelbaarheid van een geboorte komt aan bod en wat voor verstoring kan zorgen tijdens het baringsproces en hoe in je kracht te blijven staan, ook als het anders loopt dan verwacht of gehoopt.

Het is mogelijk om een extra sessie in te plannen samen met je partner. Hierin bespreken we kort de fysiologie van geboorte, de hormonen en het moederbrein. Nadruk ligt op de partnerrol, verwachtingen t.a.v. elkaar worden besproken.

Naast de sessies tijdens de zwangerschap hebben we in de kraamweek een contactmoment waarin jij je verhaal kunt vertellen. Ongeveer na 3 maanden en na 6 maanden hebben we weer een telefonisch contactmoment. We bespreken hoe het met je is en zoeken de verdieping zodat positieve ervaringen bekrachtigd worden en negatieve ervaringen de benodigde aandacht krijgen. Dit om te voorkomen dat je klachten gaat ervaren.

Vanaf het eerste contactmoment tot het afrondende gesprek na een half jaar mag je mij tussendoor benaderen voor vragen enz. via whats app of telefonisch.

De sessie tijdens je zwangerschap kunnen bij mij thuis plaats vinden of bij jou thuis. De contactmomenten na de bevalling zullen meestal telefonisch zijn.

Dit traject zorgt voor een diepe verbinding met jezelf en je kind(eren). Het geeft je inzicht en vertrouwen in jezelf voor de komende bevalling en zorgt tevens voor een liefdevolle en krachtige boost die je meeneemt het moederschap in. Kijk op zobevalik voor de bijbehorende brochure.

Omdat je het waard bent, een boost voor jezelf en je kind(eren) waar je een leven lang van profiteerd!